Mejiro Gym - How it all began


Jan Plas, de stichter van Mejiro Gym Amsterdam, bezoekt Japan in 1975 samen met Jan van Looyen en Peter van der Hemel. Hij heeft daar een ontmoeting met sensei Kurosaki in zijn dojo in Tokyo. De dojo van Kurosaki was gelegen in het 'Mejiro'-district, dit is dan ook waar de naam Mejiro Gym vandaan komt. Jan Plas is onder de indruk van het niveau van de vaardigheid bij Mejiro Gym Tokyo en besluit te blijven en te trainen met beroemde kampioenen als Fujiwara en Shima.

Nog steeds onder de indruk van alles wat hij in Japan tegenkomt besluit Jan Plas samen met enkele andere Muay-Thai pioniers de NKBB (De Nederlandse Kickboks Bond) op te richten. Boxing Gym Vermeulen voorziet in accommodaties voor het nieuw gevormde Mejiro Gym Amsterdam. Onder de eerste Mejiro Gym-vechters waren mannen als Lucien Carbin, Johan Vos, Aris Koopman, Bert van Os en Thijs Veldman.

Het was 1978 toen ze verhuisden naar hun eigen locatie op de Lauriergracht 86 te Amsterdam. Het was daar waar de nu beroemde 'Mejiro-stijl' verder werd ontwikkeld en geperfectioneerd. Dit resulteerde in de eerste van vele nationale en internationale titels voor Mejiro Gym. Muay Thai Kickboxing werd meer en meer populair in Nederland. De eerste grote evenementen werden ondergebracht bij de Jaap Edenhal in Amsterdam en het was in deze periode dat de rivaliteit tussen de Amsterdamse dojo's Mejiro Gym, Vos Gym en Chakuriki op gang kwam.

In 1982 werd Rob Kaman de eerste wereldkampioen WKA kickboksen voor Mejiro Gym. In de jaren hierna volgden André Brilleman, Fred Royers en Milo el Geubli. Zij bevorderden de Mejiro Gym-stijl over de hele wereld: de nu beroemde snelheid en kracht in combinatie met de sterk ontwikkelde technieken bracht wereldwijd een hele nieuwe generatie van Mejiro Gym-vechters voort. Aan het eind van de jaren '80 had Mejiro Gym haar eerste voorvechters van deze nieuwe generatie. Namen als Mustafa Yamali, Tom van de Berg, André Mannaart en Nina van Roeden spreken nu nog steeds tot de verbeelding. Andere bekende vechters waren Leo de Snoo, Iwan Grando, Bob Schreiber en Paul Lamoth.

De jaren '90 waren ook zeer succesvol voor Mejiro Gym. Onder de nieuwe eigenaar en sensei André Mannaart werd Mejiro Gym een van de meest bekende dojo's in de wereld, mede door de overwinningen van Kaman op Hoost in 1990, en daarna op Changpeuk, Van de Vathorst, en Verheije en de K1 titel in Parijs. Andere vechters, zoals Mannaart, Van de Berg en De Snoo hebben ook bijgedragen aan het wereldwijde succes. Met het stoppen van de carrière van Kaman, van de Berg en de Snoo kwam de volgende generatie van talenten als Remy Bonjaski, Rodney Faverus, Rogier van der Heijden, Freek Ezechiëls, Lorentz Bults en Donald Brenner. Klaar om nu hun vaardigheden te bewijzen in de ring zijn Sem Braan, Miloud el Geubli, Mike de Snoo, Reamon Welboren, Brice Guidon, Andy Souwer, en Asqar Gambrani. Onder toezicht van sensei André Mannaart (wereldkampioen van de WKA, WPKL en ISKA, WAKO) wordt het succesverhaal voortgezet!The Legends

De Mejiro-stijl heeft onder begeleiding van Jan Plas vele grote namen voortgebracht. Het is een lange geschiedenis van vele overwinningen, titels, en succesvolle carrières. Na Jan Plas nam André Mannaart het over als trainer, onder zijn begeleiding zijn namen te vinden als Remy Bonjasky en Peter Aerts, beide hebben een succesvolle carrière. Hieronder vind je alle legends die voor Mejiro Gym hebben gevochten. Op het moment zijn we bezig de lijst compleet te maken en van alle vechters een korte biografie te schrijven en mooie foto's te plaatsen. Hou de site dus goed in gaten!

Peter Aerts

Donald Berner

Tom van der Berg

Remy Bonjasky

André Brilleman

Lorentz Bults

Lucien Carbin

Itay Francis

Rodney Glunder

Milo el Geubli

Iwan Grando

Rogier van der Heijden

Harry Hooft

Rob Kaman

Peter Kley

Paul Lamoth

André Mannaart

Peter van Os

Jan Plas

Ron Post

Nina van Roeden

Tony Reed

Fred Royers

Rene Rooze

Bob Schreiber

Leo de Snoo

Thijs Veltman

Johan Vos

Wahid Wennekes

Bio


Bio


Bio